Schoorsteen renovatie

De buitenkant van de schoorsteen kan vaak nog prima gerenoveerd worden door deze opnieuw te voegen. Bij het hakken van de voegen komt het nogal eens voor dat er behoorlijke schade wordt aangericht aan het metselwerk van de schoorsteen door de krachten die hierdoor op de schoorsteen worden uitgeoefend.

Om dit te voorkomen, maken wij uitsluitend gebruik van de nieuwste technieken en zullen wij met een diamantschijf de voegen uitslijpen. Bij het slijpen wordt nauwelijks kracht uitgeoefend op het metselwerk van de schoorsteen, waardoor het risico op scheuren of losraken van de stenen tot een minimum wordt beperkt.
Eventuele loszittende stenen worden door ons netjes uitgehakt en opnieuw ingemetseld.
Na het opnieuw voegen en eventueel impregneren van uw schoorsteen, kan deze weer vele jaren mee.

Bij het impregneren van uw schoorsteen wordt zorgvuldig een vloeistof aangebracht op het metselwerk en de voegen. Hierdoor zal de schoorsteen geen vocht meer opnemen waardoor de kans op vorstschade aanzienlijk afneemt. De kans op scheuren of afbreken van de stenen is hiermee tot een minimum gereduceerd. Ook de bovenplaat van uw schoorsteen zal in veel gevallen toe zijn aan renovatie. De meeste oude schoorstenen hebben een gecementeerde bovenplaat die door weersinvloeden, zoals vocht en vorst, na een aantal jaren scheuren gaat vertonen.

De beste en meest eenvoudige oplossing is de gehele bovenplaat aansmeren met cement, en vervolgens brengen we een speciale teerlaag aan. Met dit alles zorgt u ervoor dat er in ieder geval geen lekkage meer aan de schoorsteen kan ontstaan. Het belangrijkste van de schoorsteen is dat het lood nog goed intact is, het lood mag dus niet gescheurd en of beschadigd zijn.
Dit heeft zware lekkage tot gevolg. Wij kunnen voor u het lood vervangen indien nodig.

Wij zijn dus gespecialiseerd in de complete schoorsteenrenovatie.

  • Uithakken en inslijpen;
  • Stoomcleanen of Zandstralen;
  • Reinigen met koud of warm water;
  • Voegen;
  • Impregneren;
  • Lood vervangen;
  • Kap repareren of vervangen.